ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΞΥΛΕΙΑ

ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

Μέτριας σκληρότητας ξύλο, πορώδες με φαρδιά νερά ισόβενα έως στριφτά με μεγάλη αντοχή στην υγρασία με μεγάλη σταθερότητα και φυσική διάρκεια. Οι χρωματισμοί του λευκό καστανό έως χλωμό κίτρινο με γκρι σκούρα εγκάρδια

Χρησιμοποιείται σαν πελεκητή ξυλεία σε δοκάρια, πέργκολες, σκεπές και για εσωτερική χρήση σε πλάκες για έπιπλα παραδοσιακού στυλ, κουζίνες, μοναστηριακά έπιπλα,επενδύσεις, ταβάνια εμφανείς οροφές, ψευδοοροφές κουπαστές, σκαλοπάτια, και πατώματα.

Ιδιαίτερα όμορφη είναι η παλιωμένη ή "χτυπημένη- σκουληκιασμένη" καστανιά σε έπιπλα παραδοσιακού στυλ και οι ντεκαπαρισμένες επιφάνειες απο καστανιά.

ΦΛΑΜΟΥΡΙ ΕΥΡΩΠΗΣ

Είναι ξύλο μαλακό ελαφρύ σταθερό και σχετικά πυκνό με φαρδιά κυματιστά νερά, και χρώματα απο ανοικτό ώχροκαστανό προς κίτρινο ή προς ανοικτό καστανό.

Η επεξεργασία του με εργαλεία χειρός (σκαρπέλο, σέγα, κλπ) είναι εύκολη και χρησιμοποιείται για κατασκευή επίπλων, μοναστηριακών και εκκλησιαστικών ξυλόγλυπτων, τέμπλων, στασιδιών και στρώσιμο δαπέδων με μονοκόματες τάβλες.

Λουστράρεται σε διάφορες αποχρώσεις.

ΚΑΡΥΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΧΩΡΑ: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο.

ΧΡΩΜΑ ΣΟΜΦΟΥ: Ο σομφός είναι περίπου 0,5 ιντσών (13 mm) μεγάλος, ανοιχτού χρώματος και οριοθετείται με σαφήνεια από το εγκάρδιο.

ΧΡΩΜΑ ΕΓΚΑΡΔΙΟΥ: Το εγκάρδιο είναι κιτρινωπό καφέ χρώματος, και είναι παρόμοιο με τη βελανιδιά στην εμφάνιση.

ΧΡΗΣΕΙΣ: βαρέλια, έπιπλα, δοκοί, πάσσαλοι, τορνευτήριο, ομπρέλας λαβές, καπλαμάδες.

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ: Το ξύλο αναφέρεται ότι έχει πολύ κακή σταθερότητα διαστάσεων. Έχει την τάση να παρουσιάζει αρκετά μεγάλη κινητικότητα στη χρήση του, και απαιτεί την προσεκτική και ορθή ξήρανση πριν από την εφαρμογή.

ΟΞΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΧΩΡΑ: Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, πρώην Γιουγκοσλαβία.

ΧΡΩΜΑ ΣΟΜΦΟΥ: σομφός και εγκάρδιο είναι συνήθως δύσκολο να διαφοροποιηθούν.

ΧΡΩΜΑ ΕΓΚΑΡΔΙΟΥ: όταν είναι φρεσκοκομμένη η ευρωπαϊκή οξυά έχει ένα υπόλευκο έως πολύ ανοιχτό καφέ χρώμα, αλλά η έκθεση στον ήλιο το σκουραίνει σε ανοιχτό κόκκινο-καφέ. Δένδρα τα οποία αναπτύσσονται στις ψυχρότερες περιοχές τείνουν να δώσουν κορμούς με πιο σκούρο χρώμα πυρήνα, κοινώς γνωστό ως «κόκκινη καρδιά», συχνά με πιο σκούρες ραβδώσεις. Είναι μια κοινή πρακτική στη νοτιοανατολική Ευρώπη να ατμίζεται η οξυά σε νωπή κατάσταση, η οποία αλλάζει το χρώμα μόνιμα σε ροζ ή ανοιχτό κόκκινο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Τα δένδρα έχουν την τάση να αναπτύσσονται έως 6πόδια σε διάμετρο κορμού και 50 πόδια σε ύψος. Για αυτό το λόγο πλάκες μεγάλου μήκους και πλάτους είναι ευρέως διαθέσιμες.

ΧΡΗΣΕΙΣ: Ντουλάπια, καρέκλες, διακοσμητικά καπλαμά, έπιπλα, μουσικά όργανα, αθλητικά είδη, λαβές εργαλείων, παιχνίδια, καπλαμάδες, φορητοί πάγκοι εργασίας

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ: Το ξύλο αναφέρεται ότι έχει πολύ κακή σταθερότητα διαστάσεων. Έχει την τάση να παρουσιάζουν αρκετά μεγάλη κίνηση στη χρήση, και απαιτεί την προσεκτική και ορθή επεξεργασία πριν από την εφαρμογή.

ΔΡΥΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΧΩΡΑ: Αυστρία, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Σλοβακία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πρώην Γιουγκοσλαβία.

ΧΡΩΜΑ: Ανοιχτό καφέ. Ο σομφός και το εγκάρδιο έχουν παρόμοια χρώματα και νερά. Ο σομφός τείνει να έχει πιο ανοιχτό χρώμα. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Τα δένδρα έχουν την τάση να αναπτύσσονται έως 6πόδια σε διάμετρο κορμού και 50 πόδια σε ύψος. Για αυτό το λόγο πλάκες μεγάλου μήκους και πλάτους είναι ευρέως διαθέσιμες.

ΧΡΗΣΕΙΣ: Έπιπλα, τμήματα επίπλων, ντουλάπια κουζίνας, παρκέ, καπλαμάς, κ.λπ.

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ: Το ξύλο φέρεται να έχει μέτρια σταθερότητα διαστάσεων.

27410 28520
27410 28521

info@stamoulis-sa.com

4ο ΧΛΜ Π.Ε.Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΣ