"

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΞΥΛΕΙΑ

ΟΞΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΧΩΡΑ: Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, πρώην Γιουγκοσλαβία.

ΧΡΩΜΑ ΣΟΜΦΟΥ: σομφός και εγκάρδιο είναι συνήθως δύσκολο να διαφοροποιηθούν.

ΧΡΩΜΑ ΕΓΚΑΡΔΙΟΥ: όταν είναι φρεσκοκομμένη η ευρωπαϊκή οξυά έχει ένα υπόλευκο έως πολύ ανοιχτό καφέ χρώμα, αλλά η έκθεση στον ήλιο το σκουραίνει σε ανοιχτό κόκκινο-καφέ. Δένδρα τα οποία αναπτύσσονται στις ψυχρότερες περιοχές τείνουν να δώσουν κορμούς με πιο σκούρο χρώμα πυρήνα, κοινώς γνωστό ως «κόκκινη καρδιά», συχνά με πιο σκούρες ραβδώσεις. Είναι μια κοινή πρακτική στη νοτιοανατολική Ευρώπη να ατμίζεται η οξυά σε νωπή κατάσταση, η οποία αλλάζει το χρώμα μόνιμα σε ροζ ή ανοιχτό κόκκινο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Τα δένδρα έχουν την τάση να αναπτύσσονται έως 6πόδια σε διάμετρο κορμού και 50 πόδια σε ύψος. Για αυτό το λόγο πλάκες μεγάλου μήκους και πλάτους είναι ευρέως διαθέσιμες.

ΧΡΗΣΕΙΣ: Ντουλάπια, καρέκλες, διακοσμητικά καπλαμά, έπιπλα, μουσικά όργανα, αθλητικά είδη, λαβές εργαλείων, παιχνίδια, καπλαμάδες, φορητοί πάγκοι εργασίας

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ: Το ξύλο αναφέρεται ότι έχει πολύ κακή σταθερότητα διαστάσεων. Έχει την τάση να παρουσιάζουν αρκετά μεγάλη κίνηση στη χρήση, και απαιτεί την προσεκτική και ορθή επεξεργασία πριν από την εφαρμογή.

Βαθμολογία:
Ρωτήστε μας!
X

Μπορούμε να Βοηθήσουμε;

27410 28520
27410 28521

info@stamoulis-sa.com

4ο ΧΛΜ Π.Ε.Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΣ